A    

BUXAWEB

VOCABULARI
D'HISTĎRIA
CONTEMPOR└NIA

Y

A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Personatges d'hist˛ria
contemporÓnia

Tornar a Hist˛ria

YMCA
Yom Kippur


YMCA
Sigla de l'organitzaciˇ anglesa Young Men's Christian Association ('Associaciˇ Cristiana de Joves'), fundada a Londres l'any 1884 per G.Williams a fi de resoldre els problemes de la joventut. D'origen protestant, ha tingut sempre una preocupaciˇ per l'ecumenisme. La seva difusiˇ per tot el mˇn Ús molt considerable (actualment tÚ mÚs de dos milions de membres) i desenvolupa tota mena d'activitats (culturals, assistencials, recreatives, educatives, religioses). Hi ha una branca femenina, amb el nom de Young Women's Christian Association (YWCA).

Yom Kippur
Festivitat del judaisme ('dia de l'expiaciˇ'), que tÚ lloc el desŔ dia del mes de TisrÝ, dedicada a l'oraciˇ i al dejuni d'expiaciˇ pels pecats comesos pel poble. El dejuni ha d'Ússer total durant vint-i-quatre hores. A l'Antic Testament hom hi efectuava el ritu del boc emissari.
Festivitat religiosa israelita del Gran Perdˇ. ╔s el darrer dels deu dies solemnes amb quŔ la religiˇ jueva celebra el comenšament d'any (que cau entre el setembre i l'octubre).
El 6 d'octubre de 1973 (dia del Yom Kippur), SÝria i Egipte van desencadenar una guerra simultÓnia i per sorpresa contra l'Estat d'Israel (la quarta guerra araboisraeliana). Igualades, les hostilitats foren breus: acabaren el 24 d'octubre.


PÓgina principal 

ę BUXAWEB - 1998 - JuliÓ Buxadera i VilÓ