20 DE MAIG DE 1992

Tornar a Historial Tornar a Palmarès Tornar a Barça

DADES DE LA FINAL

EL BARÇA GUANYA LA COPA D'EUROPA

Per fi es va veure realitzat el somni daurat de tots els afeccionats del FC Barcelona, el club esportiu més representatiu de Catalunya: guanyar la Copa d'Europa de futbol. Aquest trofeig tan delejat es va aconseguir gràcies a un gol de l'holandès Ronald Koeman en la pròrroga, en picar una falta que no va poder atrapar el porter del Sampdoria. Milions de persones que havien paralitzat el país assegudes davant la televisió van esclatar en crits d'esperança i de joia. El somni va esdevenir realitat.

Golejadors:
Stoitxkov   4, Laudrup  3, Bakero  3, Begiristain  2, Julio Salinas  2, Goikoetxea  1, Amor  1  i  Koeman  1.

Jugadors participants en la competició:
Zubizarreta, Juan Carlos, Ferrer, Koeman, Guardiola, Nadal, Goikoetxea, Stoitxkov, Laudrup, Witschge, Eusebio, Begiristain, Cristóbal, Serna, Julio Salinas, Alexanco, Bakero, Nando i Amor.

FITXA TÈCNICA DE LA FINAL

F.C. BARCELONA   1
U.C. SAMPDORIA   0

Dia i hora: dimecres, 20 de maig de 1992, a les 19:15 (hora local) (20:15 a Catalunya).
Camp: Estadi de Wembley (Wembley Stadium), Londres. Espectadors: 70.827 (més de 25.000, seguidors del Barça). Terreny de joc en excel.lents condicions. Tarda-nit agradable (uns 22ºC de temperatura al començar el partit).
Alineacions:
FC Barcelona: Zubizarreta, Nando, Ferrer, Koeman, Juan Carlos, Bakero, Julio Salinas, Stoitxkov, Laudrup, Guardiola i Eusebio.
Substitucions: Goikoetxea per J.Salinas (65') i Alexanco per Guardiola (112').
Altres suplents: Busquets (ps), Begiristain i Nadal.
Entrenador: Johan Cruyff.
UC Sampdoria: Pagliuca, Mannini, Katanec, Pari, Vierchowod, Lanna, Lombardo, Toninho Cerezo, Vialli, Mancini i Ivano Bonetti.
Substitucions: Invernizzi per Ivano Bonetti (72') i Buso per Vialli (101').
Altres suplents: Nuciari (ps), Dario Bonetti i Silas.
Entrenador: Vujadin Boskov.
Àrbitre:
Aron Schmidhuber (alemany). Va ensenyar targetes grogues a Mannini (39'), Vierchowod (66'), Bakero (75') i Mancini (115').
Gol:
Minut 111 (minut 6 de la segona part de la pròrroga). Falta d'Invernizzi sobre Eusebio a la frontal de l'àrea. Toca Stoitxkov, para Bakero i gran xut, potent i col.locat, de Ronald Koeman, que supera la barrera i el porter Pagliuca.
Incidències:
En els prolegòmens del partit, pels altaveus de l'estadi va sonar la cançó de Freddie Mercury i Montserrat Caballé dedicada a la ciutat de Barcelona.
El Barça va vestir de color taronja.
El partit va acabar amb empat (0-0) i va haver-se de disputar una pròrroga de 30'.
Alexanco, com a capità de l'equip, va recollir la Copa de mans de Lennart Johnson, president de la UEFA.